MvdB

De Homeopaat

Wie is Myron van den Broeke.

Zoals de titel al aangeeft is mijn naam Myron van den Broeke. Ik ben sinds 2018 mede-eigenaar van het familiebedrijf De Groene Luifel samen met mijn ouders, wij zijn een drogisterij/detailhandel in het mooie koopstadje Sluis. Deze winkel, nu al actief voor 3 generaties en begonnen in 1963 als een kruidenierswinkeltje, is door de jaren heen uitgebreid tot een prachtige winkel met veel specialiteiten waaronder artikelen voor mens en dier met onder andere ook een grote focus op de duivensportliefhebber.

Maar wij specialiseren ons vooral op gezond & bewust, door middel van een rijk aanbod aan fytotherapie, supplementen, gezonde voeding en eerlijk advies. Zo hebben wij een fantastisch aanbod aan geneeskruiden- & gezondheidstheeën en specerijen & kruiden voor in de keuken, daarnaast staan we altijd graag klaar om de klant te helpen en adviseren, zo heb ik al veel mensen mogen helpen door inzicht te geven in de rol die voeding speelt op onze gezondheid alsook hoe en welke supplementen hierbij kunnen helpen.

En dat is ook precies hoe mijn huidige ontdekkingsreis begonnen is! Ondertussen werk ik al sinds 2011 in De Groene Luifel en ik ben in de loop van de tijd gaan ontdekken hoe fijn en belonend het is om mensen echt te kunnen helpen en door mijn constante interesse naar kennis ben ik door de jaren heen steeds vaker en beter in staat om mensen passend advies te geven over gezondheid, leefstijl, voeding en over ondersteunende producten zoals CBD- en Nigella Sativa olie.

En uiteindelijk heb ik in 2019 advies gegeven aan de Belgische homeopathisch huisarts Gery Pollet uit Houthave, over de voordelen die voeding en leefstijl kunnen hebben voor de gezondheid.

Gery was op dat moment voor mij niet bekend als een homeopathisch huisarts, dus ik was dan ook een beetje overrompeld toen hij me vroeg waar ik gestudeerd had en of ik anders eens een van zijn patiënten te woord kon staan hier in De Groene Luifel.

Behalve dat dit natuurlijk een ongelofelijk compliment was om te ontvangen was het ook een beetje eng om de term patiënten te moeten gebruiken voor de mensen die Gery naar mij door wilde sturen. Om deze reden leek het mij, met een duwtje in de juiste richting van mijn moeder, een verstandig idee om te zorgen dat ik een gedegen achtergrond en de papieren om het te bewijzen zou behalen.

Helaas was deze samenwerking met Gery Pollet van korte duur aangezien hij  eind 2019/ begin 2020 is komen te overlijden aan de complicaties van kanker, wel kan ik zeggen dat ik hem ongelofelijk dankbaar ben want het was vooral door zijn toedoen dat ik deze eerste stap gezet heb tot het leren van deze fantastische geneeswijze!

Om die reden heb ik mij kort nadat ik een van Gery’s patiënten te woord heb gestaan ingeschreven bij de OCKH en de volgende dag om 07:00 zat ik in de auto richting Utrecht voor mijn 1e kennismakingsdag van de opleiding.

Ik wist voorafgaand aan deze dag bijzonder weinig over homeopathie, laat staan wat klassieke homeopathie inhoudt! Maar ik ben in zeer korte tijd gaan inzien wat een ongelofelijk veelzijdig, uitdagend maar vooral ook fantastisch vak dit is en hoe groot de mogelijkheid hiermee gaat zijn voor mij om mensen echt te kunnen helpen! Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik volledig verliefd op dit vak geworden ben en ik er ondertussen mijn bijna volledige aandacht aan wijd, want dat verdient dit prachtige vak ook!

Mijn wens om mensen te helpen wordt hierdoor ongelofelijk bekrachtigd en zodra mijn praktijk officieel van start gaat zal ik in staat zijn om leefstijl, gezondheid en voedingsadvies in De Groene Luifel verder aan te vullen met homeopathische consulten en gezondheidsinterventies met behulp van het correct gekozen homeopathische middel per patiënt.

 

Mijn naam is Myron van den Broeke. Klassiek Homeopaat en ik sta graag voor u klaar!

 

De inhoud van deze pagina wordt beschermd.